Ekonomija

Temeljac položen prije godinu dana, fabrike ni na vidiku

Investitor uskoro kreće u izgradnju proizvodnog pogona u Prijedoru, najavljuju iz gradske uprave.Riječi je o firmi “Bosankar” koja se bavi proizvodnjom kabina za industrijske, građevinske i poljoprivredne mašine, a koja svoj pogon već ima u Bosanskoj Krupi.

FOTO: BIZNIS.INFO.BA
FOTO: BIZNIS.INFO.BA

Pripremni radovi za firmu “Bosankar” na Aerodromskom naselju teku planiranom dinamikom, postoji kontinuirani kontakt sa investitorom iz Italije, tako da se uskoro može očekivati početak izgradnje proizvodnog pogona, gdje će posao biti obezbijeđen za 50 radnika – rekli su iz gradske uprave u subotu.

No, BiznisInfo.ba podsjeća da je kamen temeljac za fabriku u Prijedoru položen još prije godinu dana, ali gradnja, koliko se može rauzmjeti iz ovog saopštenja, tek treba početi.

FOTO: BIZNIS.INFO.BA
FOTO: BIZNIS.INFO.BA

Kako je rečeno prilikom polaganja temeljca u septembru prošle godine, na ovoj lokaciji u prvoj fazi bit će izgrađena hala za proizvodnju površine 6.400 metara kvadratnih. Vrijednost investicije je pet miliona eura, a u početnoj fazi očekuje se da će u fabrici raditi 50 radnika.

Vlasnik preduzeća “Bosankar” Đuzepe Franki rekao je ranije da je ova kompanija pokazala da može da uspije u izazovnim vremenima.

– Firma je uvijek radila na tome da pokaže da se u okolnostima koje vladaju u BiH može napraviti veliki poduhvat, da se može raditi na privrednim projektima. I to je osnovna poruka koju želimo da pošaljemo – naglasio je tada Franki, piše biznisinfo.ba.

Prihvati notifikacije