Magazin

Tajna ljepote Korejki, žena s najljepšom kožom

Koreanke su opsjednute održavanjem kože mladolikom već vijekovima, a sada smo i svi mi ostali poludjeli za njihovim taktikama.

FOTO: FREEPIK
FOTO: FREEPIK

Naime, u Koreji je trend imati kožu koja izgleda “popeglano”, bez ikakvih borica ili porica, koja pritom ima i zavidan sjaj (tzv. glass skin), što postižu režimima njege od 7 ili 12 koraka i pridržavaju ih se rigorozno. Iako postoje neki trikovi koje s nama mogu podijeliti, moramo imati na umu da svi imamo drugačiji tip kože, i nećemo nužno postići efekt koji postižu Azijati. Doduše, koža bi nam u svakom slučaju trebala procvjetati!

Čišćenje jedan minut

Precizne su i tačno čiste lice jedan minut. U ovu svrhu koriste proizvode za čišćenje lica koje kasnije ispiraju. Uvijek nanose proizvode za čišćenje lica i ispiraju ga odozdo nagorem odnosno od brade do čela.

Vodica za lice

Većina Korejki uvijek u neseseru ima “vodicu za lice”. Postoje različite vodice za lice namijenjene raznim tipovima kože, a umjesto tonera koriste sprej za lice, jer pruža hidrataciju i predstavlja dobru pripremu za šminku.

Lupkanje umjesto trljanja

Ovo je stari savjet: sve što nanosite na lice treba nanijeti laganim lupkanjem, a ne trljanjem. Ovo će podstaći cirkulaciju krvi u koži, ali može pomoći i da koža lakše upije proizvode. Lupkanje se izvodi nježno, tako što prvo nanesete proizvod na kožu, a zatim nježno lupkate dok koža sve ne upije.

Ne koristite peškir

Korejke ne trljaju lice peškirom, jer to može izazvati crvenilokože. Kada se umiju, preostalu vodu na licu smanjuju tako što se lupkaju prstima po koži. To rade nježno, a koža nije iritirana, ostaje duže vlažna i izgleda svježije.

Pred spavanje očistite lice uljem

Čišćenje lica uljem za čišćenje pomaže u uklanjanju prljavštine, nečistoća i sebuma nakupljenog tokom dana. Korišćenje ulja sa prljavštinom omogućava vam da temeljno očistite kožu noću. Umasirajte lepo ulje po celom licu i i polako ga ispirajte. Lupkajte prstima kožu lica kako bi nakon pranja upila vodu i važne materije iz ulja.

Prihvati notifikacije