Svijet

STRAVIČNE SCENE U ŠPANIJI Pronađena četiri tijela: "Skoči ili ću te ustrijeliti!" (VIDEO)

Četvorica migranata su umrla nakon što su gurnuti s glisera nedaleko od plaže u Cadizu na jugu Španije, rekli su španska civilna garda i spasilačka služba u srijedu.

FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE / 
LA VANGUARDIA
FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE / LA VANGUARDIA

Gliser je prevozio ukupno 27 imigranata, pri čemu su 23 preživjeli.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama i u lokalnim medijima, a čiju vjerodostojnost Reuters dosad nije potvrdio, prikazuju crni čamac na napuhavanje blizu plaže te na njemu ljude kako preko palube bacaju druge osobe, koje počinju plivati u moru.

“Vidjeli smo čamac krijumčara droge kako dolazi, no nisu krijumčarili drogu, već su na njemu bili migranti. Odjednom, počeli su skakati, a neke su bacili. Ima čak i fotografija koje prikazuju jednog od šefova koji pištoljem prijeti migrantu kao da mu govori: ‘Skoči ili ću te ustrijeliti’”, rekao je očevidac Javier Gonzalez za lokalnu televiziju.

Dok su ljudi na plaži pohitali u pomoć, čamac je odjurio. Druga osmorica migranata su ostavljena na plaži Sancti Petri u obližnjem gradu Chiclani, gdje su im pomoć pružili medicinsko osoblje i Civilna garda, a trojica su prebačena u bolnicu zbog hipotermije.

Cadiz se nalazi na jugu Španjolske, otprilike 20 kilometara od sjevernoafričke obale.

Unatoč svojoj blizini, područje Cadiza nije često odredište migrantskih ruta iz Magreba jer se nalazi na obali Atlantskog okeana, gdje su morski uvjeti zamršeniji, a nadzor Gibraltarskog tjesnaca je intenzivan.

Prihvati notifikacije