Magazin

Šta se dodaje u tijesto da bi pecivo bilo svježe i mekano danima: Tajna je u jednom sastojku

Trik profesionalnih pekara.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Niko ne voli da jede ustajalo tijesto i zato vam otkrivamo fantastičan trik profesionalnih pekara pomoću kojeg će lepinje, hljeb i pite biti svježe i po 3 dana.

Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno.

On pomaže kod svih vrsta testa, a u pitanju je skrob.

Ako njega dodate u tijesto, ono će biti prozračnije, lepinje i pite ukusnije i svježije, piše Stvar ukusa. Ono što je bitno da uradite je da pomiješate skrob sa brašnom, pa da tako dodate u tijesto, a ne da ga dodajete sa nekim drugim sastojcima.

Omjer je 4 šolje brašna = 1 kašika skroba, piše Krstarica.