Magazin

Šta je najbolje obući za putovanje avionom?

Preporuka je da odjeća bude slojevita. Bez obzira na vremenske prilike, temperatura u kabini aviona može biti promjenjiva. Lagana vesta ili lagani pokrivač neke su od rješenja za regulaciju temperature tijela.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Udobnost je jedan od ključnih izbora i odgovor na pitanje o čemu najviše treba voditi računa kada birate što ćete obući za putovanje avionom.

Preporučljiva je i odjeća koju nosimo tijekom sportskih aktivnosti, a ako putujete poslom, preporuka je odjeća od pamuka koja je rastezljiva i koja se ne gužva.

“Važno je pronaći ravnotežu između stila i udobnosti jer je udobnost jako važna”, istaknula je Laura Ashley Barnes, savjetnica za obiteljska putovanja avionom, prenosi RTS.

Slojevito odijevanje

Putnici koji putuju na toplije destinacije, trebali bi se odlučiti za ležernije i laganije komade odjeće, a putnici koji idu u zimske predjele, mogli bi obući jakne i čizme kako bi im kofer bio organiziraniji. Ako putujete poslom, izbor je malo teži.

Prozračne tkanine

“Ova vrsta materijala uvijek je dobar izbor i može biti jako korisna za visoke temperature”, istaknula je Barnes. To su materijali koji mogu upijati vlagu i brzo se sušiti, a korisni su za sve klimatske uvjete i dužine putovanja.

Poslovna kombinacija

Važno je spojiti stil i udobnost. Ako putujete s kolegama ili morate trčati ravno na sastanak čim avion sleti, preporuka su svilenkasti, rastezljivi komadi odeće, sako i hlače.

Tajice nisu dobar uzbor jer to može biti opasno. Christine Negroni, koja je objavila knjigu o najmisterioznijim svjetskim avionskim katastrofama, objasnila je da tajice nose rizik.

Rekla je da ova vrsta odjeće predstavlja dodatnu opasnost u slučaju pada aviona u kojem može buknuti požar. “Mnogi nose tajice tijekom putovanja avionom, a preporuka je izbjegavati sintetička vlakna jer u nekim situacijama mogu biti zapaljiva. Poželjni su materijali od pamuka i viskoze”, savjetuje Negroni.