Magazin

Šta je Baba Vanga predvidjela za 2023. godinu? Bolje da ne znate

Baba Vanga, slijepa proročica iz Bugarske, napravila je predviđanja sve do 5079. godine.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/CANVA
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/CANVA

Umrla je 1996., no njezina proročanstva i dalje intrigiraju javnost…

Nova godina se bliži, a nakon nekoliko turbulentnih godina u kojima su se zaredali potresi, korona virus, i posljednje – invazija Rusije na Ukrajinu, mnogi se pitaju što nam sprema godina koja nam dolazi.

Odgovor na to pitanje mogla bi ponuditi Vahngelia Gushterova, poznatija kao – Baba Vanga. Ova slijepa proročica iz Bugarske izgubila je vid kada je imala 12 godina i tvrdila da joj je Bog dao dar vidovitosti.

Napravila je predviđanja sve do 5079. koja se svake godine objavljuju. Navodno je uspješno predvidjela i napad na njujorške blizance 11. septembra i ‘Brexit’. Umrla je 1996. godine, no njezina proročanstva i dalje intrigiraju javnost.

Evo što je predvidjela za 2023. godinu.

Solarna oluja

Jedno od najalarmantnijih upozorenja je solarna oluja koja bi mogla imati strašne posljedice. U današnjem svijetu koji uvelike ovisi o struji, solarna oluja utjecala bi na brojne načine komunikacije i usluge.

Stručnjaci vjeruju kako bi šteta na svjetskoj infrastrukturi bila golema i da bi čovječanstvo bilo bez struje – godinama!

Zemlja skreće sa svoje putanje

Baba Vanga predvidjela i kako bi se 2023. mogla promijeniti Zemljina putanja. Posljedice bi mogle biti zastrašujuće. Jedno od njih je i pojačano globalno zatopljenje i dogodilo bi se u samo godinu dana. Jako visoke temperature bile bi pogubne za život na Zemlji.

Drugo tumačenje ovog predviđanja je, nažalost, još gore, a uključuje udarac asteroida koji bi “izbio” Zemlju iz uobičajene putanje, a imao bi i možda i razorniji efekt.

Snažno biološko oružje

Baba Vanga imala je i viziju o razvijanju snažnog i pogubnog biološkog oružja, što je prilično relevantno u kontekstu današnjih geopolitičkih zbivanja, piše 24sata.hr.

Obzirom da je nemoguće znati što je točno Baba Vanga imala na umu, nije poznato na kakve eksperimente je mislila. Hoće li to biti novi virus?