BiH

Šta im se dešava: Kasni početak sjednice Vijeća ministara BiH

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, čiji je početak bio najavljen za 12 sati, kasnit će pola sata – rečeno je okupljenim predstavnicima medija.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Prema prijedlogu dnevnog reda, na sjednici bi trebalo da budu razmatrani Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH te Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

Pred ministrima bi se trebali naći i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o izgradnji plinovoda “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske” na pravcu Zagvozd (HR) – Posušje (BiH) – Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar, kao i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Srbije o izgradnji plinovoda “Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije” na pravcu granica Republika Srbija – Bosna i Hercegovina – Bijeljina – Banja Luka – Prijedor – Novi Grad.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o višegodišnjem projektu nabavke helikoptera za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, te Prijedlog odluke o finansiranju višegodišnjeg projekta školovanja oficira vojno-evidencijske specijalnosti avijacija.

Na predloženom dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva.

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je jučer kazala novinarima da će prije sjednice biti održan Kolegij Vijeća ministara. Sve što je na dnevnom redu, za sve što bude postojao konsenzus će proći Vijeće ministara. Mislim da će proći dobar dio točaka – ocijenila je Krišto.

Prihvati notifikacije