Politika

Šta bi političari iz FBiH da nema Dodika... I Hadžikadić ga se dotakao

Posjetu aktuelnog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika Kremlju i Vladimiru Putinu komentirao je kandidat Platforme za progres i Koalicije Država za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mirsad Hadžikadić.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

”Dodik je otišao kod Putina sa dva jasna cilja prvi je da se produži misija Althea i da NATO snage ne zamijene EUFOR, a drugi je Putinova podrška Dodiku za izbore. Fudbalska utakmica između Bosne i Hercegovine i Rusije, koja je još neizvjesna hoće li se odigrati, je nacionalistički poklon, dekor kojim se pokrivaju ozbiljniji izazovi pred kojima stoji naša država”, kaže Hadžikadić.

Hadžikadić ističe da Bosna i Hercegovina nije razvila efikasne državne institucije zbog korupcije i kriminala, kao i etničkog, stranačkog i privatnog interesa kojeg ne interesuje sud građana. ‘

‘Vladimir Putin je natjerao vlastitu naciju na bježaniju. Fraza koju Rusi najčešće guglaju danas je kako napustiti Rusiju. Dodik uporno entitet RS veže za tu Putinovu Rusiju iz koje mu bježi vlastiti narod. Svijet ulazi u ozbiljno i neizvjesno razdoblje, a Putinova mobilizacija predstavlja alarm i za našu regiju, naročito za Bosnu i Hercegovinu.

Naša država treba ljude na najodgovornijim pozicijama koji će znati očuvati mir, one koji će biti na strani slobodnog i demokratskog svijeta, kao i one koji znaju kako našu zemlju dovesti u NATO i EU”, kazao je Hadžikadić.

Prihvati notifikacije