Jet set

Slavni pjevač otkrio da je imao tumor: "Živjet ću još najviše 10 godina!"

Legendarni muzičar Ozzy Osbourne podijelio je razmišljanja o svojoj budućnosti, opterećenoj sve slabijim zdravljem, otkrivši da misli da mu je "preostalo deset godina".

FOTO: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
FOTO: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

U posljednjem intervjuu za Rolling Stone UK 74-godišnji roker progovorio je o svom zdravlju nakon što je u veljači objavio da se povlači s turneje zbog stalnih problema s kičmom koju je ozlijedio prije četiri godine, prenosi Index.hr.

Od tada je Osbourne imao četiri operacije, od kojih ga je posljednja, kako je rekao, “praktički ostavila bogaljem”.

“To me stvarno pogodilo. Druga operacija je drastično pošla po zlu. Mislio sam da ću biti spreman nakon druge i treće, ali na zadnjoj su mi stavili jebenu šipku u kralježnicu. Našli su tumor na jednom kralješku, pa su i to morali iskopati. Prilično je teško i ravnoteža mi je skroz poremećena”, rekao je Osbourne.

Osbourne je 2019. doživio pad zbog kojeg su se pomaknule metalne šipke koje su mu stavljene u tijelo nakon teške nesreće na quadu 2003. godine. Muzičaru je iste godine dijagnosticirana Parkinsonova bolest, progresivni poremećaj živčanog sustava koji uzrokuje postupni gubitak živčanih stanica u mozgu i nema poznatog lijeka.

Osbourne je podijelio vijest s javnošću u intervjuu za Good Morning America u siječnju 2020., gdje je rekao da mu je stanje dijagnosticirano u februaru 2019. Bivši frontmen Black Sabbatha rekao je da “čak i ne razmišlja toliko o Parkinsonovoj bolesti” i pokazao novinaru ispruženu ruku kako bi pokazao da mu ruke ne drhte kao većini ljudi s tim stanjem.

Međutim, rekao je da je “trebao biti mrtav puno prije” većine svojih pokojnih prijatelja zbog ranije upotrebe alkohola i droga. “Zašto sam ja posljednji čovjek? Ne razumijem ništa od toga. Ponekad se pogledam u ogledalo i kažem: ‘Zašto si, dovraga, uspio?!’ Ne hvalim se ničim od toga jer sam trebao biti mrtav tisuću puta. Ispumpali su mi želudac Bog zna koliko puta”, rekao je.

Dodao je da njegova supruga Sharon Osbourne, s kojom je u braku 41 godinu, ne odobrava njegovo rekreativno korištenje marihuane. “Rekao sam Sharon da sam nedavno popušio joint, a ona je rekla: ‘Što radiš! To će te jebeno ubiti!’ Rekao sam: ‘Koliko dugo želiš da jebeno živim?!'” nastavio je.

“U najboljem slučaju, ostalo mi je deset godina, a kad si stariji, vrijeme ubrzava”, rekao je Osbourne i dodao da se nada ponovnom nastupu jer nije imao “priliku oprostiti se ili zahvaliti” svojim obožavateljima otkako je najavio otkazivanje svoje oproštajne turneje, koja je započela 2018.

“Ako ne mogu nastaviti nastupati redovito, samo želim biti dovoljno dobro da napravim jedan koncert na kojem mogu reći: ‘Bok, ljudi, hvala puno na mom životu.’ To je ono na čemu radim, a ako na kraju padnem mrtav, umrijet ću kao sretan čovjek”, zaključio je.