Politika

Skupili se da ponovo izaberu Dodika: U Doboju u toku Sabor SNSD-a

U Doboju je u toku Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koji kao politička organizacija broji više od 200 hiljada članova, prenosi Fena.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Bit će izabran predsjednik, Glavni odbor i Statutarna i nadzorna komisija stranke, kao i usvojena nova programska opredjeljenja SNSD-a. Saboru prisustvuju lider SNS-a Miloš Vučević, kao i predsjednik SPS-a Ivica Dačić. Tu su također ambasadori Ruske Federacije i NR Kine u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov i Ji Ping.Na skupu učestvuju i predsjedavajuća radnog Predsjedništva SNSD-a Željka Cvijanović, član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac, član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Amidžić, lideri Socijalističke partije Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, DNS-a Nenad Nešić te Socijalističke partije Srpske Goran Selak.

O izboru novog predsjednika stranke odlučivat će 1.001 delegat.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je tokom obraćanja da SNSD ne odustaje od svojih ciljeva. Mi smo najmoćnija stranka srpskog naroda u Srpskoj i BiH – naveo je Dodik.

Predsjedavajuća radnog Predsjedništva Sabora SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je veoma važno sačuvati snagu SNSD-a kako bi SNSD čuvao snagu RS-a za vrijeme koje dolazi i u kojem će se prelamati mnogi procesi.

Saboru danas prisustvuje značajan broj gostiju iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Mađarske.

Prihvati notifikacije