BiH

Sabor SNSD-a u Doboju, Dodik jedini kandidat za predsjednika

Sedmi Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ bit će održan danas u Doboju.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Na saboru će biti izabran predsjednik, Glavni odbor i Statutarna i nadzorna komisija stranke.

Početak sabora zakazan je u 11.00 časova na Stadionu sportskih igara, najavljeno je iz SNSD-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je juče da dominantna pozicija ove stranke ostaje odbrana Republike Srpske, poštovanje Ustava BiH, a glavni cilj je “rješavanje pitanja Ustavnog suda BiH i stranih sudija u ovom sudu”.

Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, Dodik je istakao da na nivou BiH neće glasati ni za jedan zakon dok ne bude riješeno pitanje Ustavnog suda BiH.

On je naglasio da je Republika Srpska politički i finansijski stabilna, što znači da je obezbijedila finansiranje da bez ikakvih problema zatvori ovu finansijku godinu.

On je dodao da SNSD ima sa čime da izađe pred narod, jer je stranka koja je svojim djelovanjem obilježila politički život Republike Srpske, a na Saboru stranke u Doboju biti izabran predsjednik, Glavni odbor i Statutarna i nadzorna komisija stranke.

“Imamo najveću organizaciju sa više od 200.000 članova. Na Sabor smo pozvali 1.001 delegata, biće prisutno više od 1.500 naših simpatizera, a imaćemo i značajan broj gostiju iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske, partnera iz Srpske i Federacije BiH”, naveo je Dodik.

Dodik je izjavio da su opštinski odbori ove stranke kao jedini prijedlog za predsjednika stranke dostavili njegovo ime, a o čemu će biti odlučivano na Saboru stranke u Doboju.

Prihvati notifikacije