Magazin

Sjajan zimski obrok : Krompir iz rerne

Krompir je zahvalna namirnica, koju možemo pripremiti na bezbroj načina, a ovo je jedan od njih.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Uživajte u današnjem ručku!

Pročitajte još

Sastojci:

800 g krompira

(6 komada)

2 kašičice kajmaka

so, biber

Prilog:

kiseli kupus

ajvar

mladi sir

Priprema:

Krompir dobro operite pod mlazom hladne vode. Najbolje je koristiti četkicu pa ga istrljati da se odstrane sve nečistoće jer ga nećete guliti. Opran krompir ostavite na suhoj krpi da se ljuska prosuši. Pleh obložite pek-papirom. Kajmak ugrijte kako bi bila tečna. Svaki krompir prepolovite po dužini pa stavite na pleh. Premažite svaku polovicu otopljenim kajmakom, posolite i pobiberite. Zatim svaki krompir okrenite presječenom stranom ka dolje. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Poslije 20 minuta izvadite pleh iz rerne i krompir okrenite tako da presječena strana bude gore. Vratite u rernu na 20 minuta. Servirajte odmah, sa ajvarom, mladim sirom i kiselim kupusom.