BiH

Senad Hadžifejzović proglašen za počasnog građanina Grada Bihaća, evo koji su ostali dobitnici priznanja

Povodom 764 godine postojanja Bihaća danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su prisustvovali brojni gosti i zvanice iz Bosne i Hercegovine i regiona, uključujući federalnog premijera Nermina Nikšića, ministre u Vladi Federacije BiH Kemala Hrnjića, Tonija Kraljevića i Vojina Mijatovića, te predsjednicu Federacije Lidiju Bradaru.

FOTO: YOUTUBE/FACETV/SCREENSHOT
FOTO: YOUTUBE/FACETV/SCREENSHOT

Priznanje “Počasni građanin Bihaća“ dobio je novinar i vlasnik Face TV Senad Hadžifejzović, za istaknuti lični doprinos u sferi društvenog života, za promicanje vrijednosti demokratskog društva kroz građanski koncept moderne evropske države, uz poštivanje ljudskih prava, te promicanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još

Ovogodišnji dobitnik najvišeg gradskog priznanja Povelje “26. februar” je dugogodišnji uspješni bihaćki privrednik Adem Ibrahimpašić za izuzetna ostvarenja i postignuća u privrednom sektoru, koji su doprinijeli promoviranju grada Bihaća, piše krajina.ba.

Dobitnici nagrade Grada Bihaća “Japodski konjanik” su Dženan Midžić, Hassan Selimović, Farah Jušić i Ivona Murk. Ova nagrada dodjeljuje se talentovanim i uspješnim mladim ljudima za njihove rezultate i doprinos u nauci, kulturi, sportu, umjetnosti i promociji vrijednosti grada na Uni.

Specijalna priznanja gradonačelnika Bihaća dobili su umjetnica Selma Selman i ekipa dokumentarnog filma “Ekspedicija na tri rijeke“. Dodijeljene su i Plakete branilaca – oslobodilaca Bihaća, te gradske plakete i zahvalnice.

“Drago mi je da smo i ove godine dostojanstveno obilježili Dan grada, uz naše brojne prijatelje, partnere, počasne goste i zvanice. Priznanja i nagrade su samo skromni izraz zahvalnosti za odbranu, promociju i doprinos razvoju našeg grada” – rekao je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Bihać prethodila je degustacija velike rođendanske torte na platou crkve “Sv. Ante Padovanskog“ u središtu grada, a program obilježavanja 764. godine postojanja Bihaća nastavit će se revijalnom malonogometnom utakmicom gradskih vijećnika i uposlenika gradskih preduzeća i ustanova.

Prihvati notifikacije