Jet set

Seka Aleksić progovorila o vaspitanju sinova, pa otkrila šta je nervira kod muža Veljka

Pjevačica Seka Aleksić organizovala je konferenciju za štampu povodom nastupa koji će održati u novogodišnjoj noći.

Seka Aleksić
FOTO: INSTAGRAM/SEKA-ALEKSIC

Pjevačica je oduševila mnoge neobičnim stajlingom u kom su njene obline došle do izražaja, a progovorila je i o svim aktuelnim temama.

– Za mene je ova godina bila radna, ništa se spektakularno nije desilo. Bila je dobra, jako sam srećna. Bitno je da nema ništa negativno što bih voljela da zaboravim. Sve je bilo kako sam planirala. Nemam neostvarene želje, ne želim nešto pretjerano, sve što sam poželjela se i ostvarilo – rekla je Seka, pa otkrila da u muzičkom svijetu vlada kriza kada su autori u pitanju.

Problem su tekstovi i autori, nema toliko dobrih pjesama. Završila bih album još davno da sam mogla da sklopim sve. Planiram da izdam u aprilu, a možda se to i produži. Pjevač sam koji radi već 20 godina, i neko ko toliko traje, mora da ima album na svake dvije do tri godine. Individualno je da li se isplati, ali ako ste vrijedni i ulažete, uvijek se vrati.

– Ne znam kome je dovoljno da se pojavi sa jednom pjesmom i bude zvijezda. Moramo da razdvojimo prave zvijezde i tabloidne. Jedan Zdravko Čolić nikada neće izdati samo jedan singl, pa nestati na 15 godina.

Pjevačica je pohvalila i svoje mlađe koleginice.

– Dopada mi se album Tee Tairović, to mi je najpribližnije. Poštujem svakog kolegu koji se trudi i ulaže, to je za svaku pohvalu.

– Ništa mi ne pada teško. Kukam kada ne putujem. Naviknuta sam na to. Svakog vikenda sam u avionu i kada imam pauzu poslije Nove godine, bude mi čudno. Ako ne radim, mislim da nešto nije u redu. Vrijedna sam, najteže je odabrati pjesme i stajati iza njih. Sve drugo je veoma lako.

– Bilo je pjesama koje su izdate i prošle su onako kako sam mislila da će proći i zato ih nisam uzela. Mogla bih do sutra da vam nabrajam one koje sam mislila da će biti hit. Poznata sam po tome da uglavnom omašim. Obično ono što se meni emotivno dopadne, dopadne se samo meni. Nisu mi sve pjesme hitovi. To je stvar koju niko ne može da vam garantuje. Sada kada bih znala da će neka pjesma biti mega hit, ne bih pitala koliko košta. To se spontano dogodi.

Seka tvrdi da od svoje djece ne bi mogla da pjeva na nastupima jer su Jakov i Jovan jako vezani za nju.

– Ne bih voljela da mi djeca budu na nastupu, mnogo su vezani za mene i ne bih mogla da pjevam od njih. Mali su i nije im tu mjesto. U devet sati su uveliko u krevetu. Jedino kada bude koncert na otvorenom, piše Blic.

– Obojica su izrazili šta žele da dobiju od Deda Mraza, Jakov je poželio neku sliku, a Jovan neku pušku. Jakov je imao mnogo želja, ali to su sve neke male sitne stvari. Skromni su bili. Za Novu godinu sve ispunjavam. Moja djeca su dobra. Naravno da mora i po zasluzi, ako nešto nisu zaslužili, ako su napravili nešto što nije u redu, svakako da su kažnjeni. Tako treba da odrastaju, tako sam i ja vaspitavana. Moraju da znaju šta može, a šta ne. Nikako da ne mogu da imaju sve.

– Svjesni su da radim za doček, nisu izrazili želju da idu sa mnom. Baš sam bila srećna ranije kada su dolazili, nemirni su jako, samo sam brinula da ne padnu negdje.

Seka Aleksić je godinama u braku sa suprugom Veljkom Piljikićem.

Kroz brak me nervira kašnjenje kojem je Veljko sklon. Navikla sam se, to sam prihvatila, znam da ne mogu da ga mijenjam. Veljka nervira moja brzopletost. Generalno kroz život sam takva, to mi ljudi oko mene zamijeraju. U posljednje vrijeme sam mirna i nema brige.

Kako mnoge žene imaju razne rituale za Novu godinu to nije slučaj sa popularnom pjevačicom.

Nemam rituale, ne nosim crvene gaće, idem bez gaća. Meni je bitno da lijepo izgledam i da nosim udobnu haljinu, a ako to nije slučaj, ne ometa mi nastup.

Prihvati notifikacije