BiH

Sebija Izetbegović: "Neko iz Sarajeva je pogrešno informisao i zloupotrijebio O'Briena"

Bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović komentarisala je jučerašnje navode pomoćnika američkog državnog sekretara Jamesa O'Briena, a koji se odnose na njeno upravljanje spomenutom zdravstvenom ustanovom.

FOTO: ARHIVA
FOTO: ARHIVA

O’Brien je tokom posjete Sarajevu izjavio da su KCUS-ovi ljekari bili pod pritiskom da podrže SDA dok je Izetbegović bila direktorica. Sebija Izetbegović smatra da je ova konstatacija neozbiljna.

Pročitajte još

“Naravno da pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država ne može znati detalje o KCUS-u i o kadrovskim rješenjima, ali su oni, koji su ga informisali iz Sarajeva, trebali osmisliti uvjerljivije argumente protiv mene. Ova tvrdnja o ucijenjenim direktorima disciplina je neozbiljna i samo je mogla zasmijati poznavaoce prilika u KCUS-u, a na prvom mjestu baš direktore disciplina”, istakla je.

Prema njenim riječima, u Sarajevu se svi relativno dobro poznaju, tako da ne treba trošiti puno riječi na objašnjenje ko je ko i koju ko političku opciju preferira. Uvjerava da nikoga nikada nije pitala o stranačkoj pripadnosti te je mišljenja da je neko iz Sarajeva pogrešno informisao i zloupotrijebio O’Briena.

“Nisam se bavila stranačkom i političkom opredijeljenošću zaposlenika, što se može dokazati i činjenicom da, po mojoj današnjoj procjeni, manje od 15 posto svih šefova na 36 KCUS-ovih klinika su SDA, ako je i toliko”, dodaje Izetbegović.

Kako je izjavila, bavili su se svojim poslom, i to jako dobro.