Politika

SDA i SDP će imati zajedničkog kandidata za načelnika Stoca

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2024. godine, jučer je istekao rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata za učešće na Lokalnim izborima.

FOTO: WIKIPEDIA
FOTO: WIKIPEDIA

Potpredsjednik SDA Edin Ramić je objavio da je podnio prijavu koalicija za nekoliko opština u Rs, ali i koaliciju za Stolac, koju će činiti SDA i SDP.

– Danas sam prijavio koalicije za nekoliko opština u Rs. Radi se o zajedničkom nastupu SDA sa SDP-om u Modriči, Rogatici i Bijeljini, sa NiP-om u Bijeljini i Višegradu, sa SBiH-om u Bratuncu i Srebrenici, napisao je Ramić i dodao:

– Nažalost, u mnogim drugim sredinama će pojedinačni nastupi značiti i manje predstavnika povratnika. Stolac je sredina gdje će SDA i SDP imati zajedničkog kandidata za načelnika. Novinare naravno najviše zanima Sarajevo, i hoće li Trojku zamijeniti neka nova Trojka.

Nakon predaje koalicija i listi Centralna izborna komisija BiH, kako se navodi, u skladu sa rokovima utvrđenim u navedenom Uputstvu izvršit će provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega se podnose kandidatske liste.

Rok za podnošenje kandidatskih listi je od 26.06. do 08.07. 2024. godine do 16.00 sati. Lokalni izbori će biti održani u nedjelju, 6. oktobra.