Idealno za brzi, ali luksuzni obrok koji možete pripremiti kod kuće.
Sastojci:
2 komada bifteka (po mogućstvu rib-eye ili sirloin)1 crvena paprika1 tikvica1 crveni luk4 srednja krompira1 kašika maslinovog ulja2 čehna bijelog lukaSo i biberSvježi peršun za dekoraciju
Priprema:
1. Operite povrće i narežite crvenu papriku, tikvicu i crveni luk na tanke trakice. Krompir ogulite, narežite na male kockice, pa ga skuhajte u slanoj vodi dok ne postane mekan (oko 10 minuta).2. Na srednje jakoj vatri, zagrijte tavu s malo maslinovog ulja. Biftek posolite i pobiberite s obje strane, pa ga stavite na tavu. Pecite 3-4 minute s obje strane, ovisno o debljini i željenoj temperaturi (medium rare je idealno za sočnost).3. Na istoj tavi, dodajte narezano povrće i bijeli luk. Kuhajte još 5-7 minuta dok povrće ne omekša i dobije laganu karamelizaciju.4. Na tanjire stavite povrće, a na vrh stavite sočni biftek. Ukrasite svježim peršunom i restovanim krompirom.
Ovaj recept je brz, ukusan i uvijek garantuje savršen rezultat – biftek koji se topi u ustima, s povrćem koje je prepuno okusa. Idealno za porodični ručak ili laganu večeru.