Sarajevo

Sarajevska policija raspisala potragu za muškarcem koji je sinoć ranio 2 mladića na Džidžikovcu

U ponedjeljak u večernjim satima je došlo do vatrenog okršaja u ugostiteljskom objektu "Que Pasa" u Sarajevu prilikom čega su ranjena dva muškarca, a sarajevska policija je raspisala potragu za osobom koja je pucala.

Pucnjava u Sarajevu
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija / Na slici nije prikazan događaj iz teksta

Sinoć je oko 20:50 sati, PU Centar obaviještena da je u ugostiteljskom objektu, u ulici Džidžikovac, došlo do upotrebe vatrenog oružja te da ima povrijeđenih osoba.

Pročitajte još

Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave. Uslijed djelovanja vatrenog oružja, dva muškarca, oba u dobi od 23 godine su zadobili povrede.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju policije, prvom su konstatovane lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke te je nakon medicinskog zbrinjavanja otpušten na kućno liječenje, a drugom su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i on je zbrinut na KCUS.

Uviđajem je rukovodio tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a djelo je okvalifikovao kao krivično djelo iz člana 166. KZ FBiH u vezi sa članom 28. istog Zakona – “Ubistvo u pokušaju”.

“Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici došli su do saznanja o muškarcu, državljaninu BiH, koji bi se mogao dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela. Za njim je raspisana potraga i policijski službenici aktivno rade na ovom predmetu”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.