Sarajevo

Epilog nesreće kod Vječne vatre: Sarajevska policija uhapsila muškarca koji je udario pješakinju

Pješakinja A. R. (84), nastanjena u Sarajevu, koja je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u 17.25 sati u ulici Maršala Tita u centru Sarajeva, u blizini Vječne vatre, zadobila je teške povrede.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Sarajevo se priprema za 40 obljetnicu ZOI-a

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), 84-godišnjakinji je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je zadržana na daljem liječenju.

Pročitajte još

Do nesreće je došlo prilikom skretanja van kolovoza vozila Audi A3, kojim je upravljao A. R. (44), nastanjen u Sarajevu.

Potom je došlo do udara i obaranja na kolovoz pješakinje A. R.

Sarajevski policajci su uhapsili vozača A. R., zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja.

Osumnjičeni 44-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće, saopćeno je iz MUP-a KS.