Politika

Šabanović: Trojka je pokazala da im je ljubav HDZ-a važnija od života i imovine građana

Amandmani na Budžet FBiH, koje su stranke okupljene oko Trojke uputile skupa sa HDZ-om BiH, pokazuju da je nekim sarajevskim strankama važnija vlast i naklonost HDZ-a u odnosu na živote, zdravlje i imovinu građana, navodi u izjavi za javnost zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Haris Šabanović. 

FOTO: SDA
FOTO: SDA

Po njegovim riječima, amandmani kojima se traži preusmjeravanje novca namijenjenog za kupovinu letjelica za gašenje požara, koji svake godine prave ogromne probleme građanima FBiH, na opremanje MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, te izgradnju različitih objekata u Kiseljaku, Orašju, Novom Travniku ili Mostaru “ponovo pokazuju na šta je sve Trojka spremna samo da bi je HDZ zadržao u vlasti”.

-Baš kao i sporazum o formiranju vlasti, za kojeg su čelnici Trojke priznali da je pisan u centrali HDZ-a, predloženi zajednički amandmani očigledno su pisani na istom mjestu, istim rukopisom i s istim ciljem, a to je isključivo zadovoljavanje interesa HDZ-a na štetu građana. Čelnici i zastupnici Trojke dužni su građanima objasniti zašto im je, primjera radi, opremanje MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona važnije od kupovine letjelica za gašenje požara. Također trebaju objasniti zašto su im jedini zahtjevi koji se odnose na one prostore u kojima žive dominantno Bošnjaci reducirani na sitne projekte poput izgradnje bazena i da li se iza toga krije politikantska potreba da spriječe usvajanje Budžeta, a samim tim i povećanje penzija i realizaciju ostalih važnih projekata u FBiH, navodi Šabanović. 

Prihvati notifikacije