BiH

Roditelji uznemireni: Policija vršila provjere u dvije bh. škole

Roditelji osnovaca u Lukavcu uznemireni su nakon što je policija jučer posjetila dvije škole, razgovarala sa zaposlenima i vršila provjere.

FOTO: N1/ILUSTRACIJA
FOTO: N1/ILUSTRACIJA
Arhiv

Pripadnici MUP-a TK jučer su obišli Osnovnu školu “Lukavac Grad” i Osnovnu školu “Lukavac Mjesto” u vezi prijava zaštitara škole u kojima se ukazuje na sigurnosno interesantne informacije.

Povod za policijsko djelovanje, navodno, bile su prijetnje jednog učenika.

Podsjećamo, pomoćnik direktora i nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi Lukavac Grad Nedim Osmanović, 14. juna, ranjen je u vrat hicem iz pištolja u prostorijama ove škole. Počinitelj je bivši učenik ove škole, koji još nema navršenih 14 godina.

Uprava policije MUP Tuzlanskog kantona (TK) saopćila je da je u okviru svojih pojačanih aktivnosti, u skladu sa nedavno utvrđenim pravcima djelovanja vezano za osiguranje što povoljnijeg nivoa sigurnosti, kako za učenike tako i nastavno i drugo osoblje u školama na području TK, obilazi škole i školsko okruženje, po potrebi konsultira nastavno i drugo osoblje te se obavljaju i razgovori, ukoliko za to postoji potreba, a s obzirom na sigurnosno interesantna saznanja.

Tako su u Osnovnoj školi “Lukavac Grad” i Osnovnoj školi “Lukavac Mjesto” u Lukavcu, a u vezi prijava zaštitara škole u kojima se ukazuje na sigurnosno interesantne informacije, izvršene sve potrebne mjere i radnje u cilju provjere raspoloživih saznanja i informacija te je utvrđeno da su navodi prijava neosnovani – navodi se u saopćenju Uprave policije MUP-a TK.

Prihvati notifikacije