Magazin

Revijalna noć Festivala narodne muzike Ilidža 2023. sa najvećim muzičkim imenima iz BiH i regiona

Nastupima najvećih zvijezda domaće i regionalne muzike završen je Festival narodne muzike Ilidža 2023. u organizaciji Radiotelevizije Bosne i Hercegovine i općine Ilidža.

FOTO: BHRT
FOTO: BHRT

Publika je u prepunoj Ljetnoj pozornici na Ilidži uživala uz nove i stare hitove bosanskohercegovačkih izvođača kao i gostiju iz Hrvatske i Srbije, piše BHRT.

Sarajlije i goste svojom pjesmom zabavili su velika imena poput: Hanke Paldum, Snežane Đurišić, Dragana Kojića Kebe, Nikole Rokvića, Muharema Serbezovskog, Miroslava Škore, Elvire Rahić, Slađane Mandić, Nedžada Salkovića, Ferida Avdića, Nihada Alibegovića, Cecilije, Hamida Ragipović Beska, Šefćeta Hamidovića Ringa i Nedžada Salkovića.

Snežana Đurišić je istakla kako sve što se izvede na ovom festivalu postane i ostane hit.

“Ono što je bitno je da je Ilidža ponovo tu, i iskreno se nadam, vjerujem i molim ljude da čuvaju Ilidžu, a ja dok sam u snazi uvijek ću doći na svaki vaš poziv”, kazala je Đurišić.

Osvrnula se i na Takmičarsku večer Ilidžanskog festivala.

“Lično mislim da je falilo malo više onog vašeg sevdaha koji je divan i po čemu je ova Ilidža poznata”, dodaje Đurišić.

Nikola Rokvić je istakao značaj festivala i činjenicu da je uz njega odrastao, a uz nastupe oca Marinka Rokvića saznao važnost “Ilidže” u cijelom regionu.

“Ja otkad za sebe znam znam i za Ilidžu, meni je otac uvijek pričao o svojim počecima, o značaju festivala u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Koliko je ovaj festival iznjedrio imena i hitova i još uvijek se osjeti ta doza ozbiljnosti”, naglasio je Rokvić.

Miroslav Škoro je priznao kako je imao tremu, te se zahvalio divnoj publici kao i orkestru Muzičke produkcije BHRT-a, horu i pratećim vokalima.

“Meni je nastup ovdje prije svega velika čast, od malih nogu sam uz ovaj festival. Ja sam samo dvije godine stariji od festivala. Zahvaljujem organizatorima na ovom pozivu. Imao sam malu tremu i nadam se da se nije vidjelo, ali je publika pomogla”, rekao je Škoro.

Uz predivne hitove iz svoga opusa posjetioci su uživali uz pjesme Hanke Paldum koja se nakon nastupa obratila publici, te u jednom emotivnom govoru poručila da širimo ljubav kako bi tako obezbijedili sebi mir i bolju budućnost.

Osvrnula se i na festival i Radioteleviziju Bosne i Hercegovine.

“Zahvalila bih se čelnicima općine Ilidža i našoj kući koja je utemeljila ovaj festival, RTV Sarajevo u to vrijeme, Radiotelevizija Bosne i Hercegovine. Ali vama najviše hvala publici, jer da vas nema i da ne primite svu tu energiju koju mi odašilljemo i ne uzvratite je to bi sve bilo iluzorno”, poručila je Paldum.

Slađana Mandić je kazala koliko je emotivna kada pjeva na festivalu Ilidža.

“Ovo je jedini festival i živi nastup gdje imam tremu. Treba opravdati očekivanja ovako velikog festivala. Nije lako pjevati na ovoj sceni i sa ovakvim kolegama, živim legendama”, istakla je Mandić.

Prihvati notifikacije