Magazin

"Pjesmo moja": Merjema Alihodžić pobjednica Festivala narodne muzike Ilidža 2023.

Pobjednička pjesma na Festivalu narodne muzike Ilidža 2023. je kompozicija "Pjesmo moja", koju je izvela Merjema Alihodžić.

FOTO: BHRT
FOTO: BHRT

Titula najbolje pjesme osvojena je na osnovu glasova stručnog žirija i SMS glasova. Tekst i muziku za pjesmu radio je Mensur Bajraktarević. Ova kompozicija osvojila je i druge nagrade.

Jedna od njih je i nagrada za najbolji tekst,a nagradu je uručio generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović. Potom je ova kompozicija osvojila i nagradu za najbolju muziku, čiju je nagradu uručila kraljica sevdaha Hanka Paldum.

Također, na prvoj odnosno takmičarskoj večeri dodijeljena je i nagrada za najbolji aranžman. Ovu nagradu je dobio Suad Jukić za kompoziciju “Jedan mi je život malo”, a nagradu mu je uručio direktor Muzičke produkcije BHRT-a Jasmin Ferović.

Podsjećamo, na konkurs je stiglo 75 pjesama, a samo 15 pjesama imalo je priliku prestaviti se na ovom prestižnom festivalu narodne muzike.

Večeras je u programu revijalna noć festivala, a na kojoj će nastupati neke od najvećih zvijezda narodne muzike kao što su Hanka Paldum, Nikola Rokvić, Miroslav Škoro, Nedžad Salković, Slađana Mandić, Muharem Serbezovski, Ferid Avdić, Dragan Kojić Keba, Elvira Rahić, Nihad Alibegović i drugi.

Ulaz na festival je besplatan, a direktan prijenos možete pratiti na programu BHRT-a.

Prihvati notifikacije