Politika

Refik Lendo: "Ukoliko budemo jedinstveni 2024. neće biti godina izazova..."

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo uputio je čestitku svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine povodom Nove 2024. godine.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Drage građanke i građani Bosne i Hercegovine, godina koju ispraćamo obilježena je teškim izazovima sa kojima smo se suočavali, oduzimanjem osnovnih političkih prava bošnjačkom narodu, blokadama, neizvjesnošću, tenzijama, a u posljednjim danima i otvorenim prijetnjama.

Okolnosti koje su obilježile 2023. godinu pokazuju da je pred nama dug i težak put do konačnog cilja – Bosne i Hercegovine kao stabilne i prosperitetne države, članice Evropske unije i NATO-a, zemlje u kojoj će svi imati jednaka prava bez obzira na etničku, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Ukoliko smo u 2023. naučili lekcije koje smo trebali naučiti, prije svega one o važnosti jedinstva i potrebi pozicioniranja državnih i nacionalnih interesa ispred ličnih ili stranačkih, taj put će biti znatno kraći i lakši”, poručio je Lendo.

Istakao je da će i godina koja je pred nama biti izazovna.

Pročitajte još

“Bit će nam potrebno mnogo strpljenja, mudrosti i odlučnosti, ali i međusobnog poštovanja i razumijevanja. Historija naše domovine nas uči da smo upravo u najtežim okolnostima uspijevali probuditi ono najbolje u nama, stati rame uz rame i zajedno savladati sve prepreke sa kojima smo se suočavali. Ukoliko budemo jedinstveni, odani domovini, predani jedni drugima i usmjereni ka stvaranju svjetlije budućnosti, 2024. godina neće biti godina izazova već godina uspjeha, ekonomskog i političkog zamaha, stabilnosti i godina u kojoj mladi neće odlaziti već će se vraćati na svoju očevinu i djedovinu.

Sa tim očekivanjima i uz želje da godinu pred nama provedete u dobrom zdravlju, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitam Novu 2024. godinu”, stoji u novogodišnjoj čestitki potpredsjednika FBiH Refika Lende”, saopćeno je iz njegovog kabineta.