Magazin

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka

Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Prženice su idealne za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina. Međutim, iako veoma ukusne, one imaju jednu manu upijaju mnogo ulja tokom prženja.

Ipak, i za ovo postoji rješenje – priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.

Sastojci:

10 parčića starog hljeba

3 jaja

1 dl mlijeka

prstohvat soli

prstohvat šećera

Priprema:

Jaja umutite sa mlijekom i dodajte so i šećer. Svako parče hljeba dobro natopite mješavinom, pa redajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Ako je hljeb tvrđi i stariji, natopljene prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.