Magazin

RECEPT ZA KNEDLE OD STAROG HLJEBA Gotove su za manje od pola sata i već imate pola jela, bilo to...

Ako je i vama ostalo kruha od vikenda, onda već imate glavni sastojak za današnje jelo - knedle od hljeba.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Knedle volimo jer su dobar prilog za jela koja rado jedemo zimi. Razne mesne umake, kao i jela poput pilećeg paprikaša rado jedemo uz knedle.

Pročitajte još

One zaokružuju ovakva jela i daju im pravi domaći okus, što u zimsko vrijeme baš volimo.

Sastojci:

štruca kruha

mlijeko

jaja

peršun

so i biber

luk 

prezla

Priprema:

1. Koristite kruh star barem dva dana – narežite ga na kockice pa prelijte vrućim mlijekom.

2. Zatim dodajte jaja, peršun, so i biber, a na kraju i izdinstani luk. Ako je smjesa premekana, dodajte joj malo prezle.

3. Namastite ruke i oblikujte knedle pa ih skuhajte u posoljenoj, kipućoj vodi.

4. Ako nećete odmah iskoristiti sve knedle, spremite ih u hermetički zatvorenu posudu ili zamotajte u plastičnu foliju.

5. U frižideru ih možete čuvati 2-3 dana, a u zamrzivaču mogu biti i više mjeseci.

Cijeli recept s tačnim mjerama pronađite ovdje, a uz pripremljene knedle već imate pola jela – bilo to meso u umaku, paprikaš ili nešto drugo što volite.