Priprema je jednostavna, a spoj kremastog sira, špinata i začina daje ovom jelu poseban šarm. Savršena za porodične ručkove, ali i kao obrok koji će vas zasititi i pružiti bogatstvo okusa. Uz nekoliko osnovnih sastojaka, možete pripremiti pitu koja će postati omiljena na vašem stolu!
Potrebni sastojci: 1 nasjeckani luk 1 vezica nasjeckanog špinata 3 velika jaja 1 žličica soli Crni papar (po želji) Češnjak u prahu (po želji) 1/4 šalice (50 ml) ulja 80 ml (1/2 šalice) mlijeka 1 žlica krem sira 150 g (1 1/4 šalice) brašna 1 žličica (8 g) praška za pecivo Trokutaste kriške sira (količina prema potrebi za preljev)
Kako pripremiti slasnu pitu sa špinatom i sirom?
Prikupite sastojke: Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F) i sitno nasjeckajte luk i špinat. Pomiješajte mokre sastojke: U velikoj zdjeli umutite jaja. Dodajte sol, crni papar, češnjak u prahu, ulje, mlijeko i krem sir. Dobro izmiješajte da se sastojci sjedine.
Prijedlozi za posluživanje: Kombinirajte s hrskavom salatom za puni obrok. Možete dodati i žlicu kiselog vrhnja ili grčkog jogurta za dodatnu kremastost. Uživajte u izdašnom ručku uz hrskavi kruh, a za dodatni okus možete uključiti i pečeno povrće kao prilog. Prijatno!