Ratni zločinac Dario Kordić opet bi ubijao nedužne bošnjačke civile: "Sve bih ponovio"

Presuđeni ratni zločinac Dario Kordić, odgovoran za masakr počinjen u aprilu 1993. godine nad 116 bošnjačkih civila u selu Ahmići kod Viteza, očigledno bi ponovio sve ono za šta je pred Haškim tribunalom osuđen.

FOTO: TWITTER/PATRIA
FOTO: TWITTER/PATRIA

Kordić je snimljen u probranom društvu gdje je dao sramotan odgovorio na pitanje, kako je rekao, prijatelja sa sjevera Hrvatske “je li vrijedilo zatvora i rata?”.

“Rekao sam, sve bih ponovio. Sekunde ne bih zamijenio. Svaka sekunda je vrijedila”, rekao je ovaj haški osuđenik.

Uslijedio je aplauz i prisutni su zapjevali pjesmu Miroslava Škore “Vrijedilo je”.

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida u BiH Murat Tahirović reagovao je na ovaj snimak.

“Dario Kordić rehabilitovan. Sa osmijehom koji ledi krv u žilama, bez imalo pokajanja, sa zadovoljstvom pokazuje da pokolj koju su uradile jedinice pod njegovom komandom su za to i pripremane. Sa kakvim zadovoljstvom to govori očito je da bi to i ponovio. Da smo iole ozbiljna država već bi Kordić bio uhapšen. Na sramotu svima koji i dalje smatraju da su izjave Lidije Bradare i Sanje Vlaisavljević samo pogrešno izražavanje, a ne kontinuitet zločinačke politike”, rekao je Tahirović.

Pretpostavlja se da je snimak nastao 5. augusta 2022. godine za vrijeme proslave godišnjice akcije “Oluja”.

Podsjetimo, Haški tribunal je Darija Kordića zbog ratnih zločina osudio na 25 godina zatvora. Kordić je odslužio dvije trećine kazne, odnosno 17 godina zatvora, prije nego je pušten.

Prihvati notifikacije