BiH

Rankić o incidentu u zgradi opštine Bratunac: "Ona na šalteru me nikad nije voljela"

U Policijskoj stanici Bratunac prijavljeno narušavanje javnog reda i mira od strane potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Petka Rankića.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Petko Rankić, tvrdi da nije učestvovao ni u kakvoj gužvi u zgradi opštine Bratunac, već da je u afektu opsovao, jer ga službenici nisu uslužili na vrijeme.

Rankića je kontaktirala Srpskainfo nakon što su se po društvenim mrežama proširile glasine o „bahatom ponašanju potpredsjednika Skupštine“.

“Nije bilo nikakve gužve. Žurio sam Banjaluku, došao sam u šalter salu da mi ovjere potpis na dokument. Rekli su mi „ne može tako, kao što vi mislite, gospodine Rankiću. Morate čekati“. I ja im, onako ljut, u žargonu kažem: Ma j….e se! I to je to. Potom sam izašao. Pustite njihovu priču. Oni jeda čekaju da duvaju tako kada sam ja u pitanju ili neko od mojih. Ona na šalteru što radi, ona je protiv mene bila uvijek, nikada me nije voljela”, kaže Rankić za Srpskainfo.

Tvrdi da je ispred šaltera čekao između pet i deset minuta, iako nije bilo nikoga ispred njega.

“Znate da to na šalteru u Banjaluci urade za minut. Da je sreće, taj načelnik bi protiv te radnice podnio neku prijavu za takvo ponašanje”, kaže Rankić.

Kaže da ne vjeruje da su u SO Bratunac zvali policiju zbog svega ovoga, ali i ako jesu, Rankić poručuje da nema problem s tim.

“I ako su zvali, ja ću reći kako je bilo. Nisam ja nasilnik. Imam iza sebe jaku firmu, petoro djece, pa da pravim neke gluposti. Nisam lud, valjda”, zaključuje Rankić.

Na Facebook stranici Bolji Bratunac juče je objavjeno da je Rankić verbalno napao i vrijeđao radnike u šalter sali. Navodno se radnicima obraćao vulgarnim rječnikom, u tom kontekstu pominjući i novog načelnika opštine Lazara Prodanovića (SNSD).

Rankić je potpredsjednik Narodne skupštine iz redova Socijalističke partije. U decembru prošle godine, tokom skupštinske rasprave, ušao je u verbalni obračun sa poslanicima Liste za pravdu i red. Nakon što je Đorđu Vučiniću indirektno zaprijetio, potom se okrenuo ka Nebojši Vukanoviću: „Šta se ti, majmune, dereš“.

Prihvati notifikacije