Magazin

Rammstein dovozi 77 šlepera opreme u Beograd

Legendarni njemački bend, poznat po svojim epskim performansima i ekscentričnom stilu oduševiće fanove u Srbiji po treći put.

FOTO: PAUL HARRIES/KERRANG.COM
FOTO: PAUL HARRIES/KERRANG.COM

Rammstein, jedan od najupečatljivijih i najznačajnijih bendova u svijetu rok muzike, ponovno stiže u Beograd u okviru svoje gotovo rasprodate Evropske stadion turneje 2024, a koncerti su zakazani u dva uzastopna dana, 24. i 25. maja.

I dok fanovi širom regiona željno iščekuju Rammstein da zapale Ušće, detalji u vezi sa koncertom dodatno pojačavaju uzbuđenje. Legendarni njemački bend, poznat po svojim epskim performansima i ekscentričnom stilu oduševiće fanove u Srbiji po treći put, obećavajući najveći spektakl koji je srpska prestonica ikada vidjela.

Uzimajući u obzir brojne impresivne činjenice o produkciji, nije iznenađujuće što je dolazak čuvenog benda postao događaj koji se ne smije propustiti. Za potrebe dva koncerta Rammsteina, u Beograd se dovozi nevjerovatnih 77 šlepera opreme, a na Ušću gotovo da se pravi mini-grad!

Koncertni prostor zauzimaće oko 240 hiljada kvadratnih metara, a na realizaciji koncerata biće uključeno oko 1500 ljudi! Izgradnja infrastrukture počeće mjesec dana pred zakazane nastupe, a da se radi o događajima kakav region nije vidio govori i podatak da će samo za izradu bine biti potrebno 6 dana – tri dana biće neophodno je da se montira čelična konstrukcija bine, dok će isto toliko vremena biti potrebno da se obezbijedi adekvatan zvuk i svjetlo.

Dodatno, poznato je da Rammstein ima impresivne scenske nastupe i nevjerovatne pirotehničke efekte, pa se očekuje da i u srpskoj prestonici bend po nastupu potroši oko 265 galona specijalnog benzina (više od 1200 litara), što je samo dio onoga što ovaj spektakl čini nezaboravnim.

Podsjetimo, koncerti u Beogradu jedinstvena su prilika za sve fanove Rammsteina u regionu, jer će prestonica Srbije biti jedini grad u ovom dijelu Evrope koji će imati čast da ugosti ovu legendarnu grupu – Beograd se našao na listi od ukupno 16 gradova koji će biti dio ove spektakularne evropske Stadion turneje, a nama najbliži gradovi koji su obuhvaćeni ovom turnejom su Atina i Klagenfurt, prenosi “Telegraf”.

Prihvati notifikacije