Magazin

Protrošila 8.000 hiljada funti da bi saznala da joj je mačka čudna

Prema istraživanjima, mačke obično udahnu između 15 i 30 puta u minuti, ali Moose je imala "do 80 udisaja u minuti".

FOTO: FACEBOOK / ABIGAIL LARKER
FOTO: FACEBOOK / ABIGAIL LARKER

Britanku Abigail Laker zabrinulo je neobično ponašanje njene mačke Moose pa je odlučila da je odvede veterinaru, a nakon što je potrošila veliku svotu novca, saznala je da joj je mačka jednostavno čudna.

“Isprva nisam shvatila da postoji problem. Odvela sam je veterinaru na sterilizaciju, on je primijetio da ubrzano diše pa me pitao radi li to i inače jer bi moglo biti nešto ozbiljno”, ispričala je, objašnjavajući kako je prije imala pse koji su uvijek dahtali pa nije na vrijeme shvatila da bi moglo biti riječi o ozbiljnom problemu.

Prema istraživanjima, mačke obično udahnu između 15 i 30 puta u minuti, ali Moose je imala “do 80 udisaja u minuti”, otkrila je njena vlasnica, dodajući kako bi je hitno vodila veterinaru ako bi došla do 100 udisaja u minuti.

Nakon nekoliko mjeseci stresa i potrošenih 7.000 funti, gotovo 8.000 eura, dijagnoza je bila da je Moose potpuno zdrava, ali malo čudna.  

“Veterinar specijalist mi je rekao da je ona samo malo čudna, što je bilo olakšanje, ali koštalo me je 7.000 funti da to otkriju”, ispričala je, dodajući kako joj je veterinar objasnio da mačkino disanje nema nikakve veze sa srcem ili plućima i vjerojatno je riječ samo o njenom ponašanju.

“Definitivno je tipično za nju da bude tako dramatična… ionako ima ludu ličnost i mislim da je ovo dio toga”, ispričala je vlasnica.

Prihvati notifikacije