Region

Priprema se podizanje optužnice za oca koji je prodao kćerku za 3 hiljade eura

Istraga protiv D.J. (44) iz Brusa, koji se sumnjiči da je prodao trinaestogodišnju kćerku i protiv B.S. (48), osumnjičenog za kupovinu djevojčice vodi se pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu.

FOTO: ILUSTRACIJA/RINGIER
FOTO: ILUSTRACIJA/RINGIER

Pročitajte još

Istražni postupak nakon hapšenja „kupca“ i „prodavca“ tinejdžerke iz Brusa je u toku. Članom 388 Krivičnog zakona, za čije su kršenje osumnjičeni D.J. i B.S. u slučaju trgovine maloljetnog lica, zaprijećena kazna zatvora je najmanje pet, a najviše 12 godina.

“Postupak se vodi protiv D.J. i B.S. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima iz čl.388 st.3 u vezi st.1 KZ-navodi za Novosti dr Bratislav Petrović, javni tužilac,dodajući da će se „po završetku istrage donijeti odluka o podizanju optužnice“.

Osumnjičeni „dvojac“ uhašen je u prvim danima marta.

Kako Novosti saznaju, sumnja se da je za 3.000 eura, B.S.iz Bojnika „kupio“ za svog sina, M.S.(14), kćerku D.J.(44) iz Brusa. Djevojčica je pod brigom Centra za socijalni rad u Brusu, a kod strica je nađena nakon što je uspjela da pobjegne poslije hapšenja svog oca i nesuđenog svekra.

“Maloljetna djevojčica nije bila zadovoljna razvojem događaja,pa je pobjegla u naselje gdje je živjela, a kada je policija pokušala da dođe do nje, nije bilo razgovora, da bi u međuvremenu došlo do komunikacije – navodi izvor Novosti. Sa dečkom M.S.(14) vidjela je svoju budućnost, a u Brusu osim u okviru svog okruženja nije imala mnogo kontakata.

Posljednje sumnje u pokušaj trgovine ljudima ukazuju da praksa ugovaranja maloljentičkih brakova, na žalost, nije do kraja iskorijenjena, pišu Novosti

Prihvati notifikacije