Region

Prijeti mu 12 godina zatvora: Otac prodao kćerku (13) za 3.000 eura

Policija je u Brusu kod Kruševca uhapsila muškarca (44) zbog sumnje da je prodao kćerku (13) poznaniku (47) iz okoline Bojnika.

FOTO: ILUSTRACIJA/PIXABAY
FOTO: ILUSTRACIJA/PIXABAY

Djevojčica je pronađena u Bojniku odakle ju je preuzeo Centar za socijalni rad.

Osim oca djevojčice, uhapšen je i njen kupac, pa će obojica odgovarati za krivično djelo trgovina ljudima. Obojica su od ranije poznati policiji, otac djevojčice uglavnom po nasilju, a protiv kupca djevojčice je ranije podnesena krivična prijava zbog falsifikovanja rezultata glasanja.

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, ovde je riječ o ugovorenom braku.

– Otac djevojčice je problematičan, alkoholičar je i sklon tučama. On je svoju kćerku prije izvjesnog vremena primorao da se uda za njegovog znatno starijeg poznanika. Obavijestio ga je da njegova kćerka košta 3.000 eura, a ovaj mu je predao novac i odveo nesretno dijete svojoj kući u selo kod Bojnika – rekao je jedan izvor.

Policija iz Brusa je ubrzo saznala da je otac prodao kćerku, pa se brzo otkrilo ko je kupac.

– Otac je odmah uhapšen, a jedna patrola policije je upućena kod kupca. Kod njega u kući je zatečena prodata djevojčica, koja je predata Centru za socijalni rad, a o svemu je obaviješten i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima – napominje izvor.

– Bio je bahat, ponašao se kao da ništa loše nije uradio. Tvrdio je da je pošteno platio mladu i da je sasvim normalno da se djevojčice mlade udaju. Slično se ponašao i otac kad su ga privodili policajci. I on je bio bahat, govorio je da može da radi šta god hoće sa svojom kćerkom. Kod njega je pronađeno oko 1.000 eura od prodaje djevojčice i taj novac je oduzet – rekao je izvor.

Po nalogu tužioca, policija je protiv njih podnijela krivičnu prijavu za trgovinu ljudima, za šta im prijeti od pet do 12 godina zatvora, piše Blic.

– Otac djevojčice u policijskom dosijeu ima prijavu za ometanje službene osobe u obavljanju dužnosti, kao i za napad opasnim oružjem i za ugrožavanje sigurnosti. Kupac djevojčice, hapšen je zbog falsifikovanja izbornih rezultata i nema drugih krivičnih djela u dosijeu – rekao je izvor.

Što se tiče djevojčice, ona će u narednom periodu proći detaljan ljekarski pregled, kako bi se utvrdilo da li je fizički zlostavljana. S njom će razgovarati stručnjaci Centra za socijalni rad i psiholozi.

Prihvati notifikacije