PRIČA O LEGENDARNOM GLUMCU Sergio Leone je vidio nešto u njegovom licu (VIDEO)

Al Mulock bio je obrazovan glumac iz ugledne kanadske poordice, ali možda nije imao karizmu i mogućnosti da bude glavni lik u Leoneovim vesternima.

FOTO: SCREENSHOT/YT/KINOBSCURA
FOTO: SCREENSHOT/YT/KINOBSCURA

Ipak, Sergio je vidio nešto posebno u njegovom izgledu i odlučio ga koristiti za otvaranje svojih filmova.

Iz tog razloga prvo lice koje vidimo u Dobar, loš, zao je njegovo, kao i čuvena tiha desetominutna sekvenca kojom počinje “Bilo jednom na Divljem zapadu”. U toj se sceni trojica plaćenika Henryja Fonde, Jack Elam, Woody Strode i on, nalaze na željezničkoj stanici i čekaju dolazak Charlesa Bronsona, piše Index.hr.

Al Mulock je zapravo subjekt mračne priče koja će zauvijek ostati povezana s tim filmom. Naime, kaubojsko odijelo koje je nosio na početku Divljeg zapada odabrao je za svoje vječno putovanje.

U noći između dva snimanja te scene skočio je kroz prozor svoje hotelske sobe i izgubio život u 42. godini. Postoji čak priča da je Leone odmah počeo vikati svom asistentu da spasi kostim prije nego što se izgubi u gužvi. Iako zvuči bezosjećajno, profesionalac je profesionalac.

Pročitajte još

Razlozi za samoubojstvo ostali su predmet spekulacija, iako je najvjerojatnije bila uključena ovisnost o drogama, kao i činjenica da mu je supruga preminula godinu dana ranije. Zašto je otišao upravo u filmskom kostimu, ostaje nepoznato, ali, realno gledajući, može se reći da je izabrao romantičan izbor, pa čak i “umjetničku smrt”.

Osim tih dvaju filmova, Al Mulock je glumio i u nekoliko drugih spaghetti vesterna, kao i u nekoliko britanskih i američkih ostvarenja, ukupno oko 40 uloga od 1955. do svoje smrti 13 godina kasnije. Mnoge od tih uloga ostale su neimenovane, ali zbog njegovog lica teško ga je zaboraviti, iako često nije bio prisutan na platnu više od nekoliko sekundi. On je čovjek s ožiljcima svih vrsta – Al Mulock.

Prihvati notifikacije