BiH

Predstavnički dom Parlamenta u utorak odlučuje o predsjedniku FBiH

Predstavnički dom Parlamenta FBiH u utorak će odlučivati o izboru predsjednika FBiH odlučeno je na današnjem sastanku rukovodstva PD PFBiH sa dva člana rukovodstva FBiH, Igorom Stojanovićem i Lidijom Bradarom. Kao što je najavio, Refik Lendo nije prisustvovao sastanku.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Vidimo da nije postignut dogovor, obavješteni smo od dva kandidata, stekli su se uslovi da Predstavnički dom odluči ko će biti predsjednik, a ko potpredsjednici FBiH. S tim u vezi sjednica Predstavničkog doma će biti u utorak u 12h”, rekla je Mirjana Lepić Marinković.

Ranije su Lidija Bradara i Igor Stojanović izašli u javnost sa dogovorom da Bradara bude novi predsjednik FBiH.

“Ovo je samo gubljenje vremena, zanemarivanje pravih stvari, a prava stvar je proces, napokon formiranja Vlade FBiH. Nadam se da od dana kada CIK zaprimi materijal i bude imenovan predsjednik, da će početi teći rokovi za imenovanje Vlade FBiH.

Imenovanje predsjednika FBiH jedan je od testova za parlamentarnu većinu. Iz SBiH-a poručuju, biće doslijedni dosadašnjim stavovima.

Mogli ste se uvjeriti od početka, izbora rukovodstva, amandmana na budžet, da je Stranka za BiH doslijedna, tako će i biti”, rekla je Edina Gabela.

Prihvati notifikacije