Kultura

Predstava "Što na podu spavaš!" najbolja predstava 36. Gavellinih večeri

Najboljom predstavom 36. "Gavellinih večeri" jednoglasnom odlukom žirija proglašena je predstava "Što na podu spavaš", nastala po romanu Darka Cvijetića i u režiji Kokana Mladenovića.

FOTO: NPS
FOTO: NPS

Dobitnike nagrada 36. “Gavellinih večeri” odlučio je žiri u sastavu Sonja Kovačić, Sandra Lončarić i Pavlica Bajsić.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Kokanu Mladenoviću za predstave “Što na podu spavaš” i “Bilo jednom na Brijunima”.

U predstavi “Što na podu spavaš” uloge su ostvarili Merima Lepić Redžepović, Aldin Omerović, Saša Krmpotić, Maja Izetbegović, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ivan Grčić, Nikola Baće, Aleksandra Pleškonjić, Darko Radojević, Stevan Uzelac, Igor Pavlović i Darko Cvijetić.

Dramatizaciju potpisuju Kokan Mladenović, Mina Petrić, Darko Cvijetić, Dubravko Mihanović i ansambl predstave, dramaturzi su Mina Petrić i Dubravko Mihanović, scenografkinja je Marijela Hašimbegović, kostimska rješenja uradila je Marita Čopo, autorica muzike je Irena Popović Dragović, dok je saradnica za scenski pokret Amila Terzimehić.

“Što na podu spavaš” je koprodukcijski projekt Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS), Scene MESS, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba, saopćeno je iz NPS.

Prihvati notifikacije