Kultura

Predstava "Gidionov čvor" gostuje u Mostaru

Pozorište lutaka u Mostaru, u srijedu, 14. februara u 19 sati, ugostit će predstavu "Gidionov čvor" u režiji Selme Alispahić.

FOTO: SARTR
FOTO: SARTR

“Gidionov čvor” je drama nastala po tekstu jedne od najpoznatijih i nagrađivanih američkih spisateljica Johnne Adams.

Gidionova majka Corryn i njegova profesorica Heather suočavaju se sa svim kompleksnim pitanjima i problemima odrastanja mladih danas.

Pročitajte još

Njihov susret iniciran je Gidionovim činom nakon kojeg povratka nema i stvari nikada više ne mogu biti iste.

Predstava se bavi gorućim pitanjima i problemima koji se tiču školskog sistema, slobode izražavanja,vršnjačkog nasilja, kreativne slobode, utjecaja nastavnika, uloge roditelja, odgovornosti i jednih i drugih.

Premijera predstave “Gidionov čvor” je održana u maju prošle godine u Pozorištu mladih Sarajevo. Predstava “Gidionov čvor” je na 63. Internacionalnom festivalu MESS dobila Zlatni lovorov vijenac u sklopu programa Mali MESS.

U produkciji predstave “Gidionov čvor” su učestvovali Udruženje za promociju kulture -Intermezzo kao nosilac projekta, te koproducenti, SCENA MESS i Pozorište mladih Sarajevo.

U predstavi glume Selma Alispahić i Helena Vuković. Muziku je radio Zoran Predin. Dramaturg je Adnan Lugonić, a kostimografkinja i scenografkinja Edina Slipčević. Ulaznice po cijeni od 10 KM možete rezervisati putem web stranice ili pozivom na 036 552 625.

Prihvati notifikacije