Region

Predsjednik Srbije sa ministrom rada Azerbejdžana razgovarao o jačanju saradnje

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u četvrtak ministra rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan Sahila Babayeva, sa kojim je razgovarao o daljem intenzivnom radu na jačanju saradnje u svim oblastima od obostranog značaja.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Sagovornici su, tokom sastanka, konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Azerbejdžana na veoma visokom nivou, utemeljeni na tradicionalno prijateljskim vezama, međusobnom poverenju i obostranoj privrženosti osnovnim principima međunarodnog prava.

S tim u vezi, predsednik Vučić je istakao posebnu zahvalnost zbog principijelnog stava Azerbejdžana o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a čiji stav, kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Azerbejdžana, ostaje nepromenjen”, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Republike Srbije.

Dodaje se da je Vučić naveo da je Srbija opredeljena da sa Azerbejdžanom radi na razvoju ekonomske, energetske i vojno-tehničke saradnje.

Vučić je naglasio da se raduje skorom susretu sa predsjednikom Ilhamom Aliyevim, povodom završetka radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska.

Prihvati notifikacije