BiH

Povrijeđena dva policajca: Spriječen sukob oko 100 navijača u Banja Luci

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka spriječili su sinoć sukob oko 100 navijača fudbalskih klubova Crvena zvezda i Borac, a tom prilikom povrijeđena su dva policajca.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

UPU Banja luka su rekli da su sinoć oko 18.50, u toku vršenja obezbjeđenja javnog skupa pod nazivom ”Zvezdin karavan”, koji se održavao na Trgu Krajine, uočili da se navijačke grupe FK Crvena zvezda i FK Borac kreću jedna prema drugoj u namjeri fizičkog obračuna.

“Navijačke grupe su imale po oko 50 pristalica, a neki od navijača Borca su nosili i drvene palice. U cilju sprječavanja narušavanja javnog reda i mira u većem obimu policijski službenici su pravovremeno reagovali i pozicionirali se između navijačkih grupa, čije pristalice su nasrtale jedni na druge”, pojasnili su u policiji, piše Srpskainfo.

Tom prilikom dva policijska službenika su zadobila tjelesne povrede prelom prsta i oteknuće oka nastalo pri prskanju peper spreja tzv. ”Suzavac’

“Uhapšeni su S.A. iz Banja Luke zbog počinjenog krivičnog djela ”Sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje” i S.V. iz Prijedora zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, dodali su u PU Banja Luka.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – Odjeljenje za prekršaje. Policijski službenici pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, rade na prikupljanju činjenica i identifikovanju ostalih učesnika u navedenom.

Prihvati notifikacije