BiH

Potreban oprez zbog divljih konja na kolovozu na području Livna

Saobraćaj se na većini puteva u BiH odvija nesmetano, ali vozačima se savjetuje oprez na magistralnom putu Livno-Šuica zbog čestih izlazaka divljih konja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Divlji konji na putu
FOTO: ILUSTRACIJA/TOMISLAV CITY

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Zbog neophodnih radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putnom pravcu Prijedor-Koprivna.

Radovi se izvode na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka i Rudanka-Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj-Rudanka.

U toku je sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog čega je izmjenjen režim u saobraćaju, a izmjene u saobraćaju su i na dionici magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac /auto-put/ zbog rekonstrukcije kolovoza.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zatim na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, te na pravcima Gradiška-Nova Topola-Klašnice i Brod na Drini-Šćepan Polje.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac” izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka i postavljena saobraćajna signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Do povremenih obustava saobraćaja u toku dana dolaziće u dobojskom naselju Kostajnici na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” na regionalnom putu prema Modriči.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka saobraćaj se zbog radova u LJeskovim vodama odvija usporeno, kao i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, gdje se aktiviralo klizište.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH u toku su radovi na putnim pravcima Konjic-Jablanica u mjestu Lendava, Bilješevo-Lašva, Semizovac-Olovo-Kladanj /na nekoliko lokacija/ i na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Prihvati notifikacije