Sarajevo

Potpisan sporazum o sufinansiranju javnog dočeka Nove godine u Sarajevu

Općina Stari Grad Sarajevo izdvojit će 10.000 KM za sufinansiranje javnog dočeka Nove godine u Sarajevu, a sporazum o saradnji na ovom projektu danas su potpisali općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

FOTO: STARIGRAD.BA
FOTO: STARIGRAD.BA

Ekonomski razvoj i promocija turističkih potencijala su u interesu svih nas. Stari Grad je turistička destinacija koja sama po sebi privlači veliki broj turista, a ako na ovaj način možemo podstaći turiste da dođu u još većem broju i tako ojačati naše privredne subjekte i pomići njihov rad, rado ćemo podržati projekat.

Koristim priliku da pozovem sve nivoe vlasti kao i javna preduzeća da na vrijeme poduzmu aktivnosti da Sarajevo adekvatno dočeka predstojeće praznike, te da se osiguraju praznične dekoracije i drugi sadržaji u svim dijelovima grada, posebno u najužoj jezgri koja je i najposjećenija – izjavio je Hadžibajrić tokom današnjeg potpisivanja.

Prema njegovim riječima, za kvalitetnu turističku ponudu potrebno je osigurati i ostale sadržaje i infrastrukturu, a u tome aktivnije moraju učestvovati svi nivoi vlasti u Kantonu Sarajevo.

Gradonačelnica Karić se zahvalila za podršku načelniku i kazala da u narednim danima počinje promocija dočeka Nove 2023. godine u državama regiona.

– U saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo namjeravamo posjetiti glavne gradove susjednih zemalja kako bi im predstavili naš novogodišnji program, te pozvali njihove građane da dođu i uživaju u našem Sarajevu.

Opće je poznato da Sarajevo za vrijeme novogodišnjih praznika najviše posjećuju gosti iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije – poručila je Karić.

Građane i posjetioce će u novogodišnjoj noći ispred Vječne vatre zabavljati Dubioza kolektiv.

Prihvati notifikacije