Sarajevo

Sarajevo će ove godine imati javni doček Nove godine: Potvrđeno ko će zabavljati građane i posjetioce

Sarajevo će ove godine imati javni doček Nove godine, a glavna zvijezda na dočeku u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bit će grupa Dubioza kolektiv.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Tu informaciju je potvrdila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

“Za nezaboravan doček Nove 2023. godine na otvorenom, pobrinut će se oni kojima je muzika život i sloboda, a Sarajevo ljubav – Dubioza kolektiv. Vidimo se u Sarajevu”, najavila je Karić.

Press konferencija o svim detaljima održana je danas, 23. septembra 2022. godine, u sarajevskoj Vijećnici, a prisutnim medijima obratili su se predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, premijer KS Edin Forto, dopredsjedavajuća Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mirela Džehverović i prof.dr. Maja Arslanagić Kalajdžić sa Ekonomskog instituta.

“Prema prosječnim pokazateljima, za novogodišnje praznike u KS očekujemo 15.000 turističkih noćenja, što je 30.000 KM naplaćene boravišne takse i između minimalno 15 i 22 miliona KM prihoda od turizma. U obzir treba uzeti da je svako četvrto radno mjesto u direktnoj vezi sa turizmom, što znači da će benefite osjetiti cijela turistička industrija i sve povezane djelatnosti. Nastavljamo hrabro i transparentno birati najbolje – Sarajevo će biti grad muzike, grad filma i grad najbolje zabave”, poručio je Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Prihvati notifikacije