Sarajevo

Postavljeni usporivači brzine u blizini škole „Nafija Sarajlić“

Na području mjesne zajednice „Koševo II“ u Ulici Patriotske lige, u neposrednoj blizini Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ postavljen je usporivač brzine vozila (ležeći policajac) kako bi se obezbijedila sigurnost učenika u saobraćaju.

FOTO: OPĆINA CENTAR SARAJEVO
FOTO: OPĆINA CENTAR SARAJEVO

Projekat je realiziran na zahtjev stanovnika mjesne zajednice budući da je sa početkom mjeseca počela nova školska godina.

Općina je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 4.450 maraka. U okviru navedenih radova na samom ulazu u školu postavljen je ležeći policajac, te ploha za usporavanje brzine kretanja vozila, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Da podsjetimo, Općina Centar je u ovoj godini započela i realizaciju pilot projekta postavljanja horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije kod osnovnih škola na njenom području u cilju trajnog rješavanja sigurnosti učenika.

Do sada su radovi okončani u blizini škola Musa Ćazim Ćatić i Isak Samokovlija, a projekat će se nastaviti i u blizini ostalih osnovnih škola na području ove lokalne zajednice a kako bi se obezbijedila maksimalna sigurnost učenika.

Prihvati notifikacije