Svijet

Policija u Chicagu istraživala ubistvo Rasima, pa u zamrzivaču pronašla još jednu žrtvu

Brendon Sanders (33), koji se trenutno nalazi u pritvoru zbog ubistva Rasima K. (69), porijeklom iz BiH, mogao bi formalno biti optužen za još jedno ubistvo.

FOTO: TWITTER/@NATCON2022
FOTO: TWITTER/@NATCON2022

Naime, istražujući ubistvo, čikaška policija je detaljno pretresela stan optuženog Sandersa i u zamrzivaču pronašla leš mlade ženske osobe čiji identitet nije bio poznat. Međutim, nakon detaljne DNK analize utvrđeno je da riječ o studentkinji Iman al-Saradž (18). Kako prenose američki mediji, djevojka je navodno pretučena na smrt, prenosi Raport.

Podsjetimo, Brendon Sanders (33) optužen je za ubistvo prvog stepena te za oružanu pljačku nakon što je 12. maja ubio Rasima K.

Sve se desilo na krovu jedne zgrade gdje je ubijeni, inače vlasnik K & R Heating & Coolinga došao da popravi klimu u jednom restoranu.

Policija je saopštila da je Sanders izbo žrtvu, a onda od nje uzeo šrafciger kojim je kasnije obio dva stana u zgradi. Kako dalje stoji u saopštenju, Katanić je radio na krovu restorana popravljajući kompresor kada je ubijen.

Nakon što je izbo žrtvu u vrat i glavu, on je od njega ukrao novčanik, ključeve te pomenuti šrafciger.

Nadzorne kamere snimile su Sandersa kako izlazi iz zgrade u odjeći koju je ukrao iz stanova u koje je provalio. Žrtvin šrafciger je ostavio na jednom poštanskom sandučetu u zgradi.

Kćerka ubijenog Aida S. izjavila je za američke medije da je njen otac bio u penziji, ali da je nastavio da održava ventilacione sisteme svojim dugogodišnjim klijentima.

Ona kaže da još ne mogu da shvate da je ubijen na takav način.

“Nikada ne bismo mogli ni da pomislimo da će se njegov život okončati na ovakav način”, rekla je ona.

Motiv ubistva je i dalje nejasan, ali je Sandersovo ponašanje tog dana bilo neuobičajeno, a optužnici se navodi da je bio i psihički nestabilan.

Prihvati notifikacije