Jet set

Po čemu se Saša Popović najradije sjeća Vučića i Dačića

Popularno muzičko takmičenje „Zvezde Granda“ već 20 godina obara sve rekorde, a najveću zaslugu za to ima Saša Popović.

Ivica Dačić, Saša Popović i Aleksandar Vučić
FOTO: RTS/GRAND/EPA

Iz subote u subotu, već 17 sezona uživate u šouu koji priređuju takmičari, ali i stručni žiri, kao i u raspravama i šalama koje vas često nasmiju do suza.

Ali, da li ste se nekada zapitali koja je najgledanija emisija „Zvezda Granda“ u istoriji takmičenja?

Pročitajte još

Na ovo pitanje odgovorio je Saša Popović koje sve informacije i podatke uvijek drži u malom prstu.

Popović: Najgledanija emisija

–U istoriji je najgledanija ona kad su u žiriju bili Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Velja Ilić. Mislim da je Brena bila kao četvrti član. To je sezona Rade Manojlović, Milana Stankovića, Dušana Svilara, Bucke, Dinče, Nemanje Stevanovića. To je bila najgledanija emisija jer je žiri bio takav, neočekivan. Recimo, bila je Ceca 2008. godine u jednoj emisiji, bila je Severina, zatim Toma Nikolić, Čanak, ma preko 200 članova žirija je bilo, ali sve njih kada sam sublimirao i razmišljao o jednom stalnom žiriju, to je evo ovaj žiri – rekao je Saša i otkrio da je nakon odlaska Jelene Karleuše iz šoua imao pravu dilemu.

FOTO: GRAND
FOTO: GRAND

-Kad je Karleuša napustila takmičenje, kad sam razmišljali koga ćemo, ja sam vratio film svih onih koji su bili u žiriju od 2007. godine, kada sam prvi put i napravio žiri, jer do tad u takmičenju nije postojao žiri. Kad sam sve to sagledao, video kako se ko ponašao, evo to je sad ovaj žiri – istakao je Popović.

S obzirom da se sastav stručnog žirija mijenjao, Saša Popović je priznao da li to teško podnosi i kako se nosio sa odlaskom pojedinih članova.

Popović: Za Đorđa smo glasali

–Svi to teško podnesemo, to moram da kažem, jer naviknemo mi na te članove žirija, pogotovo kad smo godinu, dvije dana zajedno, mi se onda uhodamo, tačno znamo ko šta misli, kako će ko da reaguje. Nekako sam imao nevjerovatnu sreću da su nam iz godine u godinu dolazili fantastični pjevači koji su u žiirju. U žiriju je bila Zorica Brunclik, pokojni Šaban Šaulić, Aca Lukas, Jelena Karleuša, došla je Marija, došla je Ceca, pa i Đole. On se sjajno uklopio – priznao je Sale, a potom se dotakao dolaska Đorđa Davida u „Zvezde Granda“.

–Moram da kažem da smo za njega bukvalno glasali. Đole se pokazao kao jedan od najboljih skrivenih članova, ta emisija je bila ludilo, najgledanija u tom krugu, pa smo poslije glasali da li da dođe Đole, svi smo bili apsolutno za da. Đole je ozbiljan mentor, ozbiljna budala, način na koji radi sa tom djecom je za svaku pohvalu– ispričao je direktor za Grand.