Svijet

Pljačkaš s velikim nosom opet opljačkao banku

Izgleda da bečka policija lovi serijskog počinioca.

FOTO: EURONEWS.RS
FOTO: EURONEWS.RS

Njegove veoma lične karakteristike dolazi ponedjeljkom u vrijeme ručka i ima primjetno veliki nos.

Prva pljačka koju je izvršio muškarac sa “džinovskim organom mirisa”, koji je naglašen u opisu policije, desila se u ponedjeljak, 20. novembra, u 13.15 sati.

Kako je izvijestio oe24, nepoznati lopov je ušao u ekspozituru banke u ulici Jörgerstrasse u 17. okrugu Beča, stavio parče papira sa traženim novcem na tezgu i pokazao zaposleniku vatreno oružje ili igračku koja mu je bila u pojasu. Sa novcem predatim u crnoj torbi, kriminalac, koji je bio elegantno odjeven u sivo-crno sa bijelim patikama, pobjegao je.

Pročitajte još

Tačno sedmicu kasnije, isti počinilac se vratio – u ekspozituru banke u ulici Taborstrasse u Leopoldstadtu. Kako kažu u policiji, “za sada nepoznata muška osoba ušla je u ekspozituru banke, na šalter banke stavila je papir sa zahtjevom za predaju novca. Osumnjičeni je podigao džemper i pokazao službeniku banke nešto za šta se sumnja da je vatreno oružje”.

Službenik banke je osumnjičenom predao gotovinu koju je strpao u svoju crnu torbu.

Opis lopova: Nosio je “crnu kapuljaču, crni šal, crne rukavice, smeđe-sivo-bijelu kariranu jaknu i crnu torbu. Osumnjičeni ima i primjetno veliki nos.”