Politika

Plenković sa sajma u Mostaru: Pitanje južne plinske interkonekcije je važno za interes Hrvata u BiH!

U utorak je predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, svečano otvorio Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, koji je po 25. put ugostio gospodarstvenike iz regije i svijeta, kao i brojne regionalne državnike i goste.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Hrvatski premijer se također osvrnuo na projekt Južne plinske interkonekcije.

Poručio je da žele da taj strateški, energetski projekt ugleda svjetlo dana te da je Hrvatska spremna financijski ga podržati.

Stoga, naglasio je, potrebno je postići dogovor unutar BiH koji će uvažiti strateške interese svih, posebno Federacije i hrvatskog naroda unutar Federacije BiH.

Plenković: Reformski put i budućnost BiH

Plenković je također čestitao svim političkim akterima i građanima BiH dobivanje zelenog svjetla za otvaranje pristupnih pregovora s Evropskom unijom, ističući važnost te odluke za reformski put i budućnost BiH.

Pročitajte još

– Značaj te odluke je dalekosežan. On definira reformski put i budućnost BiH, europski put sva tri konstitutivna naroda i svih građana u BiH i meni je iznimno drago što se to dogodilo na temelju vaših zasluga, na temelju provedenih reformi, na temelju napora koje ste učinili u proteklih godinu dana. Ta dinamika je toliko važna i dobra, i želim da je zadržite, da krenete u velike zahtjevne, reformske i transformativne procese za cijelu zemlju – kazao je hrvatski premijer.