Ekonomija

'Luka' Brčko uspješno predstavila svoje kapacitete na proteklom sajmu u Mostaru

JP 'Luka' Brčko predstavilo je na proteklom 25. međunarodnom sajmu privrede u Mostaru privrednicima iz BiH i regiona proširene poslovne kapacitete i potencijal nove lučke dizalice nosivosti 27 tona.

FOTO: FENA
FOTO: FENA
Ilustracija

Direktor tog preduzeća Perica Josić rekao je da su tokom sajma održali nekoliko sastanaka s poslovnim partnerima iz BiH i izdvojio sastanke s predstavnicima preduzeća “Aluminij“ i “Lager“ s kojima bi u skorije vrijeme trebali konkretizovati prve saradnje.

Pročitajte još

Svake godine učestvujemo na ovom sajmu i predstavljenje ‘Luke’ ove godine bilo je najuspješnije do sada, jer smo predstavili novu opremu i kapacitete za bolje poslovanje – rekao je Josić i dodao da je ovo preduzeće još više otvorilo vrata privrednicima i da će ubuduće biti pokretač privrednog razvoja BiH.

On kaže da će sa novim i većim kapacitetima “Luka“ Brčko biti nezaobilazna tačka u logističkim pravcima u BiH i regionu i da su interes za ovo preduzeće pokazali i pojedini investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te da se konkretizacija očekuje uskoro.

Josić je za kraj ovog mjeseca najavio dolazak jedne barže i pretovar petrol-koksa te stavljanje nove lučke dizalice u upotrebu.