Doručak avokado tost s poširanim jajem i grčkim jogurtom
AI kaže – “Ovaj doručak je bogat proteinima, zdravim mastima i vlaknima, što osigurava dugotrajnu sitost i energiju za početak dana”. Evo i našeg recepta za avokado tost i poširano jaje s avokadom.
Poširajte jaje, zgnječite avokado i namažite ga na tost. Dodajte jaje, začinite solju i paprom te poslužite uz grčki jogurt.
Ručak – piletina s pečenim povrćem i kvinojom
AI kaže – “Ovo jelo je bogato proteinima i složenim ugljikohidratima, a raznoliko povrće osigurava potrebne vitamin i minerale”.Ovdje je recept za marinirani pileći file, a ovdje za salatu od kvinoje.
Pileća prsa marinirajte sa začinima i maslinovim uljem, pa ispecite u pećnici na 200 stupnjeva. Povrće narežite, začinite i pecite uz piletinu. Kvinoju skuhajte prema uputama i sve poslužite zajedno.
Večera – losos s batatom i salatom od rikule
AI kaže – “Losos je odličan izvor omega-3 masnih kiselina, a batat pruža zdrave ugljikohidrate, dok salata osvježava obrok”.
Evo recepta za losos iz pećnice, a uvijek možete napraviti i pomfrit od batata iz pećnice.
Losos začinite, pokapajte limunovim sokom i pecite u pećnici na 180 stupnjeva 15-20 minuta. Batat narežite na kockice i pecite dok ne omekša. Poslužite uz rikulu začinjenu maslinovim uljem i limunom, piše index.hr.