Magazin

Pita bez koje Rusi ne mogu da zamisle nijednu zimu: Sočna i ukusna, svi će vam tražiti parče

Recept za rusku pitu djelovat će jednostavno svima koji su nekada pravili lijenu pitu.

FOTO: :YOUTUBE/NATAŠINE SLASTICE(PRINTSCREEN)
FOTO: :YOUTUBE/NATAŠINE SLASTICE(PRINTSCREEN)

Tijesto je veoma slično, a fil je idealan za slatkouste koji u svaki kolač vole da ubace malo čokolade.

Sastojci:

250 grama maslaca

350 grama oštrog brašna

10 jaja

100 grama šećera u prahu

200 grama običnog šećera

1 kašika ruma

250 grama samlevenih oraha

100 grama čokolade

Priprema:

Umutiti dobro 250 grama maslaca sa jednim žumancetom, jednim jajetom i 100 grama šećera u prahu. U dobro umućeni maslac istrugati koru od limuna, a usuti i 1 kašiku ruma.

Ovaj maslac zamijesiti sa 350 grama oštrog brašna i napraviti testo kao za svaku lijenu pitu.

Tijesto umjesiti i rastanjiti na dva jednaka dijela. Prvi dio tijesta staviti na dno pleha, a preko njega premazati nadjev, piše Telegraf.rs.